Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
Rehobothkerk open op Nationale Monumentendag

Orgel Rehobothkerk
Rehobothkerk open op Nationale Monumentendag
Het college van kerkrentmeesters vindt dit een prachtige gelegenheid om meer bekendheid te geven aan onze kerk en aan de kerkelijke activiteiten. Onze cantororganist Alexander Prins zal een lunch- en middagconcert geven op het BIK orgel. Er wordt een historisch overzicht gegeven van de ontstaans-geschiedenis van de kerk. En er is koffie met appelgebak en er wordt een heerlijke broodjeslunch aangeboden in het ‘restaurant’ van het zalencentrum.
Wij zijn er in geslaagd om een volwaardig programma aan te bieden. Als u zelf deelneemt aan de tocht of gewoon binnen wandelt, u bent van harte welkom om de kerk te bezichtigen en te luisteren naar Alexander Prins. Als u wilt kunt u gebruik maken van het culinaire aanbod in het zalencentrum. PROGRAMMA:
 • Tussen 09:00 uur en 17:00 uur is de kerk en het restaurant van het zalencentrum geopend voor bezoekers
 • Er is koffie met appelgebak of u kunt van een heerlijke goed verzorgde broodjeslunch genieten (tegen vergoeding)
 • In de kerk wordt de geschiedeins en bouwwijze toegelicht via de beamer en door deskundige gemeenteleden
 • In het kader van de Nationale Orgeldag is er een lunchconcert om 12:30 uur, gevolgd door een middagconcert om 14:30 uur door onze cantororganist 
Gemeentelijk Monument
De gemeente Westland besloot op 15 februari 2013 de Rehobothkerk aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het besluit is gebaseerd op de door de monumentencommissie  geconstateerde aspecten van het kerkgebouw:
 • Het gebouw heeft kenmerken van de traditionele stijl met neo-Romaanse en classistische inslag. Het betreft een kruiskerk. 
 • De symmetrische voorgevel (topgevel, siermetselwerk en kruismotief in top) bestaat uit schoon metselwerk. Een risalerende ingangspartij op begane grond voorzien van 2 ingangen. 3 Vensterpartijen in bovendeel gevel gegroepeerd in rondbogen. 
 • Het gebouw is voorzien van lange rondboogvensters en kleinere vensterpartijen. Er bevindt zich een recente aanbouw aan linkerzijde. 
 • De kap bestaat uit gecombineerde zadel- en schilddaken met rode en gesmoorde Oudhollandse pannen. Er is een opvallende gekorniste gootlijst. Op de kruising bevindt zich een houten dakruiter in klassieke stijl. Er zijn tevens 2 kleinere dakruiters op de nokken van de kruisramen. 
 • Binnen zijn de wanden wit gepleisterd met een grijs geschilderde plint. Het samengesteld gewelf bestaat uit spitsbogige houten tongewelven voorzien van houten spanten en horizontale betimmering.
 • In het interieur wordt de galerij ondersteund door houten pijlers. Er is een houten borstwering bestaande uit panelen. De houten kansel staat op een podium. 
 • Het orgel uit 1926 is vervaardigd door de firma Spiering uit Dordrecht. 
 • Het kerkgebouw is een belangrijk element in het dorpsgezicht.

 
terug
 
 
 
 

Vergadering College van Kerkrentmeesters
datum en tijdstip 22-04-2024 om 19:30
meer details

Wereldwinkel bij de koffie na de dienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:30
meer details

Uitje Contact Team
datum en tijdstip 28-05-2024 om
meer details

Gemeentevergadering, na de kerkdienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 11:00
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Kerkdienst gemist?
U kunt de dienst hier terugluisteren:
Kerkomroep Regenboogkerk
Live kijken of terugkijken:
YouTube PG Honselersdijk
 
Volg ons op Facebook!


Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.