30plusmin gespreksavonden 30plusmin gespreksavonden

Bijeenkomsten voor leeftijdgenoten van nog net geen dertig tot een jaar of vijftig die er plezier in hebben om verschillende onderwerpen de revue te laten passeren.

Ieder hartelijk welkom! In de rubriek Agenda in KerkKompas is te lezen hoe laat en waar de avonden plaatsvinden.

Biddende Mannen Biddende Mannen

Van Corrie ten Boom leerde ik: "Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen, is voor hem / haar te bidden. Iedere andere dienst die wij doen, bestaat eenvoudig uit het oogsten van de resultaten van gebed." Dit klinkt misschien 'zwaar', zo op het eerste gezicht. Maar na enige tijd op me in laten werken, begon ik toch het waardevolle erin te ontdekken. Als - bij wat we voor een ander doen - eerst God erin betrekken, zal Hij ons dan niet helpen het goede te doen? Zie daar de kracht van het gebed.
In onze gemeente is een aantal groepen 'Biddende Moeders' actief (zie het artikel hiervoor). Heel goed dat het bestaat, want elk kind heeft een biddende moeder / oma nodig. Er wordt overigens niet alleen voor (eigen) kinderen gebeden. Tal van andere gebedspunten komen aan bod.
Verder denkend dacht ik: hoe zit het dan met de mannen (vaders, opa's, enz.)? Wellicht een idee voor het ontstaan van een groep 'Biddende Mannen' in onze gemeente. Interesse? Laat het me weten. Indien er (voldoende) belangstelling bestaat, kan dit idee omgezet worden in een initiatief. Lijkt me prachtig.
Ziet u (i.p.v. biddende mannen en biddende vrouwen) meer in een gezamenlijke gebedsgroep?

Reacties zijn van harte welkom. Wellicht dat er iets moois uit voort gaat komen.
Gertjan Pellikaan (0642-047841 /

Biddende Moeders Biddende Moeders

Is het u (jullie) bekend dat er in Honselersdijk verschillende groepjes vrouwen één keer per 14 dagen een uur bij elkaar komen onder de naam ‘Biddende moeders’ (ook oma’s!)? Zij bidden voor hun kinderen en kleinkinderen. Maar dat niet alleen, ook voor kinderen in de hele wereld wordt gebeden, voor kinderen in de oorlogsgebieden en bij rampen. Ook bidden zij voor het christelijk onderwijs, voor de kerken in ons dorp en ook voor mensen die hen na aan het hart liggen (i.v.m. ziekte of andere verdrietige dingen). Wij hopen dat meerdere vrouwen zich bij ons zullen aansluiten.

Onze telefoonnummers vindt u in het activiteitenoverzicht of in de kerkengids

Vrouwenochtenden Vrouwenochtenden

Iedere tweede woensdag van de maand komen we samen om met elkaar, als vrouwengroep, een Bijbels onderwerp te bespreken en met ons geloof bezig te zijn. Om 9.30 uur staat de koffie klaar en een kwartier later gaan we dan beginnen. U bent alle van harte welkom om hier aan mee te doen en zo met elkaar een leerzame ochtend te hebben. Wij kijken uit naar u komst. Heeft u vragen, bel ons gerust.

Onze telefoonnummers vindt u in het activiteitenoverzicht of in de kerkengids

Eredienst + Jeugdkerk 2.0