Beleidsplan Beleidsplan
Het beleidslplan 2017-2020 is door de kerkenraad op 17 november 2016 vastgesteld.
Enkele aanbevelingen die voor de hele gemeente van belang zijn:
  • We willen als gemeente openstaan voor en stimuleren van bijzondere vormen voor erediensten, die aansluiting vinden bij de behoefte die er binnen de gemeente is. Voorbeelden zijn: creatieve vormen om verschillende belevingen - zoals die er zijn binnen het christelijk geloof - met elkaar te verbinden (= verbindend vieren) en vieringen in de Stille Week.
  • De commissie Eredienst en Vorming & Toerusting splitsen. De commissie Eredienst krijgt een brede samenstelling (waaronder ook leden vanuit het Jeugdplatform/jeugdwerk) zodat ze een bredere afspiegeling is van de gemeente. Hiervoor moet er actief gezocht worden onder de gemeenteleden.
  • De commissie Vorming & Toerusting uitbreiden door mensen te werven die in staat zijn een meerjaren vorming- en toerustingsplan te realiseren en continueren.
  • Zoeken naar een jeugddiaken en een diaken voor Zending.
  • Meer doordeweekse activiteiten/ontmoetingsmomenten, zoals inloopochtenden, eetgroepen, ook voor doelgroepen, zoals alleen gaanden.
  • Zorgen voor meer aandacht voor catechese en geloofsopvoeding, ook op de clubs.
  • De actie Kerkbalans verdieping geven door doelgroepgericht te gaan werken, o.a. in samenwerking met het jeugdplatform en door periodieke schenkingen.
  • Een activiteitencommissie oprichten met leden uit alle taakgroepen, commissies en colleges.
  • Zorgen voor meer communicatie naar buiten toe (publiciteit).
U kunt het beleidsplan downloaden.

Voor jongeren:
  Privacyverklaring