Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
Wat doet een wijkouderling? Wat doet een wijkouderling?

Zes wijken 

De Protestantse gemeente te Honselersdijk is verdeeld in zes wijken met zes wijkteams. Wijkouderling, wijkdiaken, pastoraal bezoekers en coördinator contactpersonen vormen met elkaar het wijkteam. Zij houden elkaar op de hoogte van bijzonderheden in hun wijk. Ook de de pastores zijn hier nauw bij betrokken.
Het wijkteam zorgt voor de verdeling en uitvoering van het bezoekwerk aan gemeenteleden in de wijk. De wijkouderling heeft het algemene overzicht over haar of zijn wijk.

Omzien naar elkaar

Het gaat om omzien naar elkaar in ontmoeting, gesprek en praktische hulp, opdat het menselijk leven geleefd kan worden en een overvloedige stroom van geven en ontvangen tussen mensen niet opdroogt.

Het wijkteam organiseert één keer per jaar thema-avonden/groothuisbezoeken rond een bepaald thema. Het wijkteam komt enkele malen per jaar bij elkaar, zo mogelijk met de pastor. Eenmaal per jaar  is er een pastoraal toerustingsmoment voor alle wijkteamleden met een speciaal thema.

En verder

De wijkouderling draagt zorg en verantwoordelijkheid voor de gang van zaken rondom  geboorte, doop, belijdenis, huwelijk, overlijden aangaande gemeenteleden in zijn of haar wijk (en daarbuiten) en is aanwezig of zorgt voor vervanging bij doopdienst, belijdenisdienst, huwelijksviering en begrafenis.
Daarnaast doet de wijkouderling dienst als ‘ouderling van dienst’ tijdens de erediensten volgens een vastgesteld rooster. Elke maand woont hij/zij zo mogelijk de kerkenraadsvergadering bij.
 

terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 26-03-2023 om 9:30
meer details

Palmzondag
datum en tijdstip 02-04-2023 om 9:30
meer details

Bloemenworkshop en liturgische schikking voor de Paasweek
datum en tijdstip 03-04-2023 om
meer details

Witte Donderdag + Heilig Avondmaal 3
datum en tijdstip 06-04-2023 om 19:30
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terugluisteren: Kerkomroep Regenboogkerk
 
Volg ons op Facebook!


Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.