zo 2 feb 2020  om 9:30

2. Kerk

Kindernevendienst Anita Sulsters
Oppasdienst Jenny v. Berkel

‘Voorspel’ tot zondag 2 februari in de Regenboogkerk, Honselersdijk.
Deze zondag geven wij aandacht aan een ‘opportunistische speelse toevalligheid’. We gaan twee teksten langs elkaar leggen, namelijk Joh. 5:12 en 1 Joh. 5:12! Op deze manier willen we  op het spoor komen van een kenmerk van de geschriften die uit de pen van Johannes komen. Johannes geeft namelijk zo een heldere kijk op hoe geestelijke groei in ons leven realiseert.
Hoe komen we tot geloofsgroei? Hoe kunnen we triomfantelijk het leven voeren?
Laten we zondag dit spoor volgen. Ds. Henk Zeeman neemt ons mee op deze speurtocht.

Collecte 2 februari Kerk in Actie Werelddiaconaat
Goed boeren in een lastig klimaat in Oeganda
In het noorden van Oeganda is het niet makkelijk om voedsel te verbouwen. De regen valt steeds grilliger door de wereldwijde klimaatverandering. Soms is er droogte, soms staan de velden onder water. Samen met de Kerk van Oeganda steunt Kerk in Actie boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan. Ze leren nieuwe landbouwtechnieken en bewaren hun oogst beter. Ze vormen coöperaties en spaargroepen. Iedereen legt geld in en om de beurt kan iemand het hele bedrag gebruiken voor een grotere (landbouw)investering. Daarmee krijgen boerinnen en boeren de slagkracht om hun productie te verhogen. Ze maken energiezuinige ovens, planten bomen om erosie te voorkomen, leggen visvijvers aan en gaan bijen houden. Dat is goed voor mens èn natuur. Steunt u boerengezinnen in Noord-Oeganda via de collecte in de kerk, zodat ze droogte en overstromingen het hoofd kunnen bieden?
Met uw bijdrage kan Kerk in Actie het volgende doen:
• voor 55 euro leert iemand een energiezuinige oven bouwen,
• voor 100 euro kan een nieuwe spaargroep starten,
• voor 200 euro leert een groep boeren bijen houden.
Kijk voor meer informatie, foto’s en filmpjes op: www.kerkinactie.nl/boerinoeganda .
De Diaconie

1e 40-dagentijd
datum en tijdstip 01-03-2020 om 9:30

2e 40-dagentijd + bevestiging en intrede Ds. Bartelink