Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Honselersdijk

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Honselersdijk

Sinds 18 december 2016 is de geheel vernieuwde kerkzaal van de Protestantse Gemeente Honselersdijk in gebruik genomen. De kerk aan de Endeldijk heeft een nieuwe naam:

Regenboogkerk

De naam verwijst naar het teken van Gods eeuwigdurend verbond dat Hij met Noach heeft gesloten. 
 
Uitnodiging bevestiging en intrede Ds. Bartelink

Uitnodiging bevestiging en intrede Ds. Bartelink
De kerkenraad van de Protestantse gemeente Honselersdijk nodigt u van harte uit voor het bijwonen van de kerkdienst waarin ds. Christi Bartelink wordt verbonden aan onze gemeente.

De intrededienst vindt plaats op zondag 8 maart 2020 en wordt geleid door ds. M. van Duijn en ds. Christi Bartelink.
Aanvang 10.00 uur, in de Regenboogkerk, Endeldijk 5 te Honselersdijk.
Komt u met een auto, dan kunt u parkeren naast de kerk, nabij Achter de Dijk 2, 2675 RG.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid om onder het genot van koffie of thee kennis te maken met ds. Christi Bartelink en haar man.

Namens de kerkenraad,
D.W. den Drijver, voorzitter
C. van der Kaaij, scriba
 
Kerstviering CBS ‘De Hoeksteen’

Kerstviering CBS ‘De Hoeksteen’

Op donderdagavond 19 december om 18.45 uur is het feest in De Regenboogkerk. Dan zullen kinderen, ouders en leerkrachten van CBS ‘De Hoeksteen’ met elkaar het Kerstfeest vieren. Het geboorteverhaal van Jezus staat centraal en alle kinderen werken op hun eigen manier mee aan deze viering. Jezus is het ‘Licht van de Wereld’ en we mogen met elkaar dit Licht laten zien, ieder op zijn eigen plek en op zijn eigen manier.
Dit is één van de liedjes die gezongen zullen worden: 
     Laat zo je licht maar schijnen,
     bij alles wat je doet.
     Zodat de mensen zeggen:
     God is goed!
In deze adventstijd kunnen we als gemeente danken en bidden voor deze speciale avond en voor de school. Het team, de kinderen en ouders van ‘De Hoeksteen’ kijken uit naar een sfeervolle en betekenisvolle viering.
 
 
Lessons & Carols 2019

Lessons & Carols 2019

Op zondagavond 22 december a.s. is er in de Regenboogkerk, weer de jaarlijkse viering van 'Lessons & Carols'.
Er is voor deze gelegenheid een speciaal koor gevormd olv Alexander Prins. De Engelse en Nederlandse kerstliederen staan centraal rondom de bijbehorende lezingen. Na afloop is er in ‘Engelse sfeer’ koffie/thee met cake en andere lekkernijen. Kom ook de sfeer proeven, u bent van harte welkom!
Aanvang 19.00 uur.
 
 
Vakantie bijbelfeest

Vakantie bijbelfeest


Aanmelden voor 30 december via:

Naam:………………………
Groep:……….…………….

Telefoonnummer………...
E-mail:…………………….

Ik heb wel/geen allergie, zo ja……………
Ik mag na afloop wel/niet alleen naar huis
(Doorhalen wat niet van toepassing is)
 
Kort verslag Startweekend 2019 Kort verslag Startweekend 2019

We hadden op 14 en 15 september jl. een fijn startweekend. De jeugdleiding heeft de jongere jeugd een fijne middag bezorgd. De ouderen hebben genoten van een fietstocht met momenten om af en toe even af te stappen om een monument te bezoeken. Vooral het bezoek aan het gemaal langs de Zweth, de Druiventuin langs de Lange Watering en de Monsterse korenmolen. Terug bij Hemelsblauw even bijkomen bij een gezellige quiz, die gewonnen werd door the Wave, en als sluitstuk een heerlijke barbecue.

 
 
Verslag High Tea 24-9-2019 Contact Team

Verslag High Tea 24-9-2019 Contact Team
Een indruk van de High Tea
Wat een fijne middag met elkaar jongstleden 24 september in een gezellig
gemaakte zaal. Bloementjes op de tafels, mooie kop en schotels, verschillende theepotten en theelichtjes. En dan de heerlijke zoete hapjes op verschillende etagères. Flori Kruithof, spelend op de achtergrond met haar pianospel, de leuke gedichtjes die ze voor las. De hartige hapjes gingen er ook goed in na een kopje mosterdsoep.Dames heel erg bedankt voor jullie inzet om deze middag te doen slagen.
Het Contact Team vindt het fijn om deze middagen te organiseren. Je leest
in de kranten en via de ouderenbonden dat er veel eenzaamheid is onder
de mensen. Niet alleen onder de ouderen maar ook onder de jongeren.
Op de agenda van deze website staat wanneer de volgende bijeenkomst is. Komt u ook?
 
 
Tentviering 2019

Impressies van de tentviering
Tentviering 2019
De eerste feestweek in het Westland die traditioneel in Honselersdijk wordt gehouden, is ook dit jaar afgesloten met een Tentviering. Er was een grote 'band' geformeerd met zangers, gitaristen en blazers onder de bezielende leiding van Alexander Prins. De dienst werd geleid door Martijn Vellekoop en het thema was: Iedereen telt! De tent was goed gevuld, en de viering was een succes te noemen. Door de goede PR waren ook mensen van buiten Honselersdijk op de viering afgekomen. Volgend jaar weer!
 
Terugblik afscheidsreceptie Gertjan Pellikaan

Copytight PGH Honselersdijk
Terugblik afscheidsreceptie Gertjan Pellikaan
Terugblik afscheidsreceptie op 25 mei van Gertjan en zijn gezinsleden. Aansluitend op de jaarlijks bezinningsdag van de Kerkenraad, hebben we als gemeente de gelegenheid gehad om Gertjan te bedanken voor de 10 jaar waarin hij ons de weg heeft geleid. De opkomst was overweldigend, heel wat mooie en warme woorden zijn er gedeeld. Natuurlijk hebben wij gemengde gevoelens bij dit afscheid. Gelukkig heeft Gertjan een nieuwe uitdaging gevonden in de naburige gemeente de Lier, hij is inmiddels als kerkelijk werker verbonden aan de Domkerk. Als dank voor de jaren die Gertjan aan ons verbonden was, hebben wij als kerkenraad, met uw hulp een passend cadeau kunnen aanbieden. Gertjan en Henriëtte kunnen de lang gekoesterde wens op een reis naar Israël in vervulling laten gaan. Als gemeente hebben we met elkaar een mooi bedrag van ruim € 1.200,00 bijeengebracht, de Kerkenraad heeft dit bedrag verhoogd naar € 2.500,00. In de dienst van 26 mei waarin Gertjan voorging heeft hij ons een prachtig cadeau gegeven, in de vorm van een duif als symbool voor (de aanwezigheid van) de Heilige Geest met erboven een regenboog als teken van Gods verbond met de mensheid en tevens passend bij de naam van ons kerkgebouw. Gertjan, dank je wel voor dit mooie cadeau, dat een aandenken zal blijven aan de tijd dat je gewerkt hebt in de protestantse gemeente Honselersdijk. Gelukkig zullen we Gertjan als (gast) predikant blijven ontmoeten in onze kerk, de indrukken van de reis naar Israël zal hij dan vast met ons delen, hetzij in de dienst of anders wel tijdens het koffiedrinken na de dienst. Gertjan en Henriëtte heel veel succes in de nieuwe gemeente. Erik den Drijver Voorzitter 
 
CONTACT TEAM

Verslag van het uitje op 21 juni
CONTACT TEAM
CONTACT TEAM Nog even een terugblik op het uitje van 21 mei. Vanaf het Poeldijksepad met auto’s vertrokken naar de Verdilaan in Naaldwijk waar de boot van dhr. Jan v.d. Bos al klaar lag om in te stappen. Het weer was niet echt fijn (koude wind) maar iedereen was toch goed gestemd. De lunch die de dames van het Contact Team klaar hadden gemaakt ging er goed in. De route die we vaarden was erg leuk en voor iedereen nieuw. Het is zo anders als je op een boot zit. Het was goed dat Jan af en toe zei waar we waren. Onder de brug b.v. bij de ’s-Gravenzandseweg om langs de paarden te varen van dhr. Olsthoorn en links de nieuwe wijk van het “nieuwe water”. Zo kwamen we bij de Plas van alle winden aan waar we aan “wal” gingen voor een lekker bakkie koffie/thee met een heerlijke honingtaart. Het verhaal dat de Imker ons vertelde over de bijen en de bloemetjes was ook erg interessant. Na dit alles weer in de boot om via de Gantel en Honselersdijk weer aan te komen bij de Pijl in Naaldwijk. Vervolgens naar onze zaal voor een afzakkertje met een hapje en een drankje. Rond 5 uur ging iedereen weer voldaan huiswaarts. Een goede middag met fijne contacten. Dames van het C.T. bedankt voor jullie inzet. GL 
 
 
Nieuwe cantate in de morgendienst op Bevrijdingsdag

Nieuwe cantate in de morgendienst op Bevrijdingsdag
5 mei 2019
In de morgendienst op Bevrijdingsdag klonk de cantate “Terwijl wij Hem bewenen”, van onze vaste cantor-organist Alexander Prins. Deze, zijn nieuwste cantate, is gebaseerd op de Evangelielezing van deze zondag, over de Emmaüsgangers, Lucas 24. In tegenstelling tot zijn voorlaatste cantate “Hemel en aarde”, een dialoog voor twee solisten, was deze ochtend een projectkoor in de hoofdrol.
lees meer »
 
Achtergrondinformatie Öhmsorgel Achtergrondinformatie Öhmsorgel
Informatie over het prachtige Öhms-orgel in de Regenboogkerk.


 
 
Hoe klinkt het öhmsorgel? Hoe klinkt het öhmsorgel?
Luister hoe het nieuwe orgel kan klinken! Alexander Prins op het Öhmsorgel in Duitsland.

Kijk op YouTube.
 
Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg
Vermoeid? Vastgelopen? De Herberg wil als verlengstuk van de plaatselijke kerkelijke gemeente een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding bieden aan individuele gemeenteleden die, om uiteenlopende redenen, even afstand moeten nemen van hun woon/werksituatie en zich willen bezinnen op levens- en geloofsvragen. Na het verblijf in de Herberg neemt de gemeente de pastorale zorg weer over.
lees meer »
 
Goede doelen en belasting Goede doelen en belasting
Iedereen die een gift geeft aan de Protestantse Kerk in Nederland mag dit van de belastingdienst aftrekken van de inkomstenbelasting...
lees meer »
 
Voedselbank Westland Voedselbank Westland
lees meer »
 
Toerustingsblad voor ouders en kinderen als voorbereiding op het vieren van het Heilig Avondmaal Toerustingsblad voor ouders en kinderen als voorbereiding op het vieren van het Heilig Avondmaal
lees meer »
 
Wat doet een kerkrentmeester? Wat doet een kerkrentmeester?

Lees meer >>

 
Streekverband de tien Streekverband de tien

http://www.streekverband-de-tien.nl

 
 
 
 

1e 40-dagentijd
datum en tijdstip 01-03-2020 om 9:30
meer details

2e 40-dagentijd + bevestiging en intrede Ds. Bartelink
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
meer details

Biddag voor gewas en arbeid
datum en tijdstip 11-03-2020 om 19:30
meer details

3e 40-dagentijd
datum en tijdstip 15-03-2020 om 9:30
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terugluisteren: Kerkomroep Regenboogkerk
 
Reclame blok
 
Volg ons op Facebook en Instagram!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.