Avondmaalsviering 1 december

Een vernieuwend ritueel met bijzondere zang
Op zondagmorgen 1 december mogen we in ‘De Voorhof’ het Heilig Avondmaal vieren, waarin mevr. Ds. M. H. Kroes uit Den Haag voorgaat. Met het vieren van het Avondmaal hernieuwen we onze verbondenheid van allen, van de kerk, als zijnde levend lichaam-van-Christus. Deze viering zal in een kring rondom de Avondmaalstafel worden gehouden. Deze opstelling is bedoeld om uitdrukking te geven aan de gelijkwaardigheid van allen. Ter verhoging van de intensiteit van de viering zal op deze zondag, in dezelfde kring, de jonge en talentvolle zangeres Anneke Bliek plaatsnemen. Op deze eerste zondag van Advent zal zij, tijdens het delen van brood en wijn, de aria ‘Süßer Trost, mein Jesus kömmt’ van J.S. Bach zingen. De tekst van dit lied, die gaat over de geboorte van Jezus, krijgt in de context van de Avondmaalsviering een dubbele betekenis: die van Jezus’ wedergeboorte in onszelf. Anneke zal worden begeleid door leden van het begeleidingsorkest ‘Con Passione’ uit Delft samen met Hans van Waveren, viool en Alexander Prins, orgel.

datum en tijdstip 17-11-2019 om 09.30 uur

Laatste zondag van het kerkelijk jaar
datum en tijdstip 24-11-2019 om 09.30 uur

Gemeenteavond