Biddende Mannen Biddende Mannen

Van Corrie ten Boom leerde ik: "Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen, is voor hem / haar te bidden. Iedere andere dienst die wij doen, bestaat eenvoudig uit het oogsten van de resultaten van gebed." Dit klinkt misschien 'zwaar', zo op het eerste gezicht. Maar na enige tijd op me in laten werken, begon ik toch het waardevolle erin te ontdekken. Als - bij wat we voor een ander doen - eerst God erin betrekken, zal Hij ons dan niet helpen het goede te doen? Zie daar de kracht van het gebed.
In onze gemeente is een aantal groepen 'Biddende Moeders' actief (zie het artikel hiervoor). Heel goed dat het bestaat, want elk kind heeft een biddende moeder / oma nodig. Er wordt overigens niet alleen voor (eigen) kinderen gebeden. Tal van andere gebedspunten komen aan bod.
Verder denkend dacht ik: hoe zit het dan met de mannen (vaders, opa's, enz.)? Wellicht een idee voor het ontstaan van een groep 'Biddende Mannen' in onze gemeente. Interesse? Laat het me weten. Indien er (voldoende) belangstelling bestaat, kan dit idee omgezet worden in een initiatief. Lijkt me prachtig.
Ziet u (i.p.v. biddende mannen en biddende vrouwen) meer in een gezamenlijke gebedsgroep?

Reacties zijn van harte welkom. Wellicht dat er iets moois uit voort gaat komen.
Gertjan Pellikaan (0642-047841 /

Eredienst + viering Heilig Avondmaal