Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 

donderdag 6 april 2023 om 19:30

Witte Donderdag + Heilig Avondmaal 3
Voorganger(s): Ds Christi Bartelink

Orde van dienst

De diensten in de Stille Week beginnen om 19.30 uur. Op Witte Donderdag staan we stil bij de voetwassing, en vieren we het Avondmaal.
CB

Collecten
1. Avondmaalscollecte

Avondmaalscollecte 6 april: A Cup for Humanity
In 2019 is stichting A Cup for Humanity opgericht met als doel genocide slachtoffers in Congo en in Rwanda hulp te bieden. In 1994 werden tijdens de genocide in Rwanda tussen de 500.000 en 1.000.000 mensen vermoord.
Voor de achtergebleven getraumatiseerde bevolking is veelal geen hulp. Het bieden van hulp in Congo was te onveilig, waarna we ons vanaf 2020 alleen op Rwanda gericht hebben.
Voor slachtoffers bieden we opleiding in een naai atelier en organiseren we bijeenkomsten. De aanwezigen kunnen dan hun verhaal delen, we zingen met elkaar en ook delen we altijd een gezamenlijke maaltijd. We proberen ook geregeld de jaarlijkse ziektekosten voor een aantal genocideslachtoffers te betalen.
Dit jaar wil de stichting verder gaan met het organiseren van de bijeenkomsten. In samenwerking met Nederlandse traumatherapeuten willen we traumatherapie gaan aanbieden en wil men verder gaan met het aanbieden van vredeseducatie.
In Nederland bestaat ons bestuur uitsluitend uit vrijwilligers. In Rwanda werkt Paul Mutama voor ons. Middels rapportages, verslagen en overleggen houdt Paul ons op de hoogte van de ontwikkelingen van onze projecten in Rwanda.
Voor meer informatie kijkt u op: www.acupforhumanity.org
De Diaconie

terug
 
 
 

Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 23-06-2024 om 9:30
Orde van dienst
meer details

Vergadering College van Kerkrentmeesters
datum en tijdstip 24-06-2024 om 19:30
meer details

Gezellig bijkletsen, Contact Team
datum en tijdstip 02-07-2024 om 15:00
meer details

Kijkje nemen in het Connectedhok
datum en tijdstip 07-07-2024 om na de dienst
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Kerkdienst gemist?
U kunt de dienst hier terugluisteren:
Kerkomroep Regenboogkerk
Live kijken of terugkijken:
YouTube PG Honselersdijk
 
Volg ons op Facebook!


Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.