Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 

zondag 26 september 2021 om 9:30

Heilig Avondmaal 4
Voorganger(s): ds Christi Bartelink

Orde van dienst

Zondag vieren we Avondmaal, het teken van Jezus’ levende aanwezigheid in ons midden. Bent u thuis en viert u mee? Zet dan zelf brood en wijn of sap klaar.
CB

Kindernevendienst Sander van Dijk
Oppasdienst Gerda Lindhout

Collecten
1. Streekverband De Tien
2. Kerk
3. Ineke Haaring

Aan de uitgang van de kerk staan nu collectemandjes.
Collecteren blijft lastig, daarom vragen we u om giften over te maken naar zowel de diaconie als onze eigen kerk:
Diaconie: NL77 RABO 0343 6194 23,
Kerk: NL67 RABO 0343 6284 30 (collectebonnen en algemeen).

Collecte 26 september Streekverband De Tien Girls Empowerment Foundation
De Girls Empowerment Foundation is in 2006 opgericht door Henny Smulders. Zij was op dat moment betrokken bij het bouwen en herbouwen van de Bishop Kalu School in Kinango in Kenia. In 2009 is Henny overleden. De stichting is voortgezet door Ivon Rotteveel, Edwin Jansen en Esther Jansen. Deze 3 bestuursleden besloten in 2011 om een weeshuis te bouwen in Kwale. Het weeshuis is in eerste instantie gebouwd voor 16 meiden, die dringend onderdak nodig hadden. Op dit moment hebben we al 80 meiden waar we voor zorgen. Samen met de 450 jongens en meisjes op de Bishop Kalu School, ondersteunen we meer dan 500 kinderen met onderwijs.
In 2016 hebben we een basisschool gebouwd in Kwale op loopafstand van het weeshuis. Met kleine(re) klassen van maximaal 25 leerlingen, willen we kwalitatief goed onderwijs bieden voor de meisjes van ons weeshuis, maar ook voor alle kinderen uit de buurt.
Onze doelstelling voor de toekomst is om onze activiteiten in Kenya uit te breiden en te ontwikkelen en om ervoor te zorgen dat onze projecten “selfsupporting” zijn, het liefst gerund door onze eigen meiden die het weeshuis verlaten met een goede en professionele opleiding. Helpt u mee om de kinderen en jongeren van Kenia van goed onderwijs te voorzien?
Heel hartelijk dank! Wilt u meer weten? Kijk dan op: www.girlsempowerment.nl.
De Diaconie

Avondmaalscollecte 26 september Ineke Haaring in Papoea Nieuw Guinea
Sinds 2012 ondersteunen wij het werk van Ineke Haaring in Papoea Nieuw Guinea. Het grenst aan Indonesië en ligt ten noorden van Australië.
Ineke werkt op Hoskins, dit is een eiland ten oosten van het grote eiland met de hoofdstad. Het grootste deel van het werk dat Ineke daar doet bestaat uit de bevoorrading van de zendelingen die in 'de bush' verblijven. De bevoorrading is een hele belangrijke taak omdat er vele zendelingen in 'de bush' verblijven en deze ook regelmatig diverse materialen en
voedingsmiddelen nodig hebben. Tevens is er op het zendingscentrum van Hoskins voldoende werk te doen. U kunt dan denken aan: zorg voor de gastenverblijven, schoonmaak en voedingsmiddelen.
In het vorige Kerkkompas stond de nieuwsbrief van Ineke vermeld met haar bijzondere belevenissen van de afgelopen maanden.
Ineke is, net als alle andere zendelingen van New Tribe Mission, volledig afhankelijk van haar achterban. Wij willen haar ondersteunen met deze collecte. Helpt u mee? Van harte aanbevolen.
Voor meer informatie kijkt u op: www.serving-with-ntm.org.
De Diaconie

terug
 
 
 

Evaluatie Open Kerk
datum en tijdstip 27-06-2022 om 19:00
meer details

Vergadering Kerkenraad
datum en tijdstip 27-06-2022 om 19:30
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 02-07-2022 om 10:00
meer details

Gezinslunch
datum en tijdstip 03-07-2022 om 11:30
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terugluisteren: Kerkomroep Regenboogkerk
 
Reclame blok
 
Volg ons op Facebook en Instagram!


Voor jongeren:
  Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.