Nieuws uit Papua Nieuw Guinea Nieuws uit Papua Nieuw Guinea

Hallo gemeente in Honselersdijk.

Eindelijk weer eens een stukje vanuit PNG.  Nee, ik was jullie niet vergeten hoor maar ik ervaar het leven en werken hier als behoorlijk overweldigend en dat neemt het grootste gedeelte van mijn aandacht.   Eind vorig jaar waren we nog maar met 4 gezinnen en ik over en nu (April - Mei) is dat aantal bijna verdrievoudigd..    Dit zijn echter voor het grootste gedeelte bush zendelingen die “tijdelijk”op het centrum wonen en het ondersteuningsteam is nog onveranderd klein.  Begin Juni hebben we hier de jaarlijkse conferentie en zijn er totaal zo.n 75 volwassenen op het centrum. (en dan nog de kids) Deze piek duurt 2 a 3 weken en daarna begint de grote leegloop weer.  Als de ontwikkelingen uitpakken zoals het er nu uit ziet dan zijn er tegen kerstmis nog maar 2 gezinnen en ik. Het lijken de normale schommelingen te zijn in de populatie hier maar prettig is anders.

Dit keer wil ik jullie voorstellen aan het Bali team die nu op het centrum woont. 7 jonge mensen met 5 kleine kinderen.  Ze komen uit Duitsland, Noord Ierland, de Faroe Eilanden en America.  Hun belangrijkste taak is nu, werken aan een goede balans in hun multi culturele team. Dit gaat niet vanzelf maar het is de Heer die de eenheid zal brengen als we Hem gehoorzamen en Hem navolgen in nederigheid.  In deze weken word er door de mannen van  het team ook een survey (onderzoek reis) gedaan naar het gebied waar ze zullen gaan werken.  Wat is strategisch de beste plek? Waar kunnen ze een huis bouwen? Wie zijn hun belangrijkste contacten daar?  Als je dit niet goed aanpakt dan kan het gebeuren dat je na het opzetten van je huis word weggejaagd en de grond eigenaren alles inpikken. Eigendoms recht werkt hier toch weer even anders als in Nederland.  We zien uit wat de Heer gaat doen in en door dit team.

Wanneer je het werk hier met eigen ogen wil zien en het Bali team wilt ontmoeten :)  dan is dit een mogelijkheid http://uk.ntm.org/go/SummitAssistTrip1.php Deze reis brengt je hier in Hoskins.  We  zien er super naar uit om dit team te ontvangen. Er zijn alleen nog niet veel aanmeldingen dus zeker als je handig bent en dingen kan repareren daag ik je uit om ervoor te bidden.   Het is een reis die je niet snel zal vergeten.

Hartelijke groet uit Hoskins
Ineke Haaring