Boeiend nieuws uit Papua New Guinea Boeiend nieuws uit Papua New Guinea

2 maanden geleden schreef ik jullie over de Mali-Baining taalgroep die op het punt stond om voor het eerst Evangelisatie Bijbel onderwijs te ontvangen in hun eigen taal.
Maandag 3 Oktober was het eindelijk zover. Na een lange en grondige voorbereiding gingen de eerste lessen van start. De taal in die regio is super ingewikkeld en het team (2 getalenteerde echtparen, Jeff & Jo en Glenn & Nathalie) heeft 8 jaar gewerkt om:

• De taal te leren (op een hoog vaardigheids niveau) en de cultuur te leren kennen
  • De bijbel lessen en bijbel gedeelten te vertalen zodat het zonder misverstanden onderwezen kan worden
  • Een aantal cursussen lees- en schrijfonderwijs te geven aan een strategisch gekozen groep mensen zodat de mensen zelf de bijbelteksten kunnen lezen die in het onderwijs worden gebruikt .

3 jonge mannen die als taal en vertaal helpers hebben geholpen bij de voorbereidingen, hebben Gods reddingsplan inmiddels begrepen en aangepakt. Ze helpen nu mee door de teksten tijdens het onderwijs voor te lezen aan hun taalgenoten. De chronologische Evangelisatie cursus geeft een ruim beeld op de informatie die God ons geeft in Zijn Woord over Wie Hij is, en de Here Jezus als de enige Weg die God ons geeft voor onze redding. De lessen worden dagelijks 2x gegeven (in de ochtenden voor de volwassenen en in de middagen voor de kinderen)

Wij zijn super enthousiast.  Gods Woorden werden voor het eerst hardop voorgelezen aan deze groep mensen in hun eigen taal. Een afgelegen berg locatie waar je alleen met een helikopter kan komen of dagenlang moet lopen en klimmen.

Nu ik dit schrijf zijn de lessen ruim 3 weken onderweg en is het fundament gelegd. Wie/hoe is God? Wie/hoe is satan en wie/hoe zijn wij mensen.  Voor verdere lessen is het belangrijk dat daar geen misverstanden over ontstaan en God heeft deze informatie in Zijn Woord aan ons gegeven zodat we kunnen weten dat Hij niet alleen een God is die Zijn Woord houdt maar ook dat Hij meer dan in staat is om Zijn beloften na te komen. Op dit moment  horen de mensen ook hoe Gods belofte voor een meer dan nodige Redder vorm begint te krijgen in de geschiedenis met de mensheid.

Rond Kerstmis dit jaar is de afronding. De bewoners van een gebied in de Mali Baining zullen voor het eerst ruim voldoende inzicht en begrijpbare informatie hebben ontvangen zodat ze een eerlijke keuze kunnen maken tussen geloven en niet geloven.

Satan vindt dit natuurlijk helemaal niks en een aanval op dit werk is ook te verwachten daarom stellen we jullie gebed en meeleven ook enorm op prijs. In de eerste week kregen veel mensen uit het dorp last van verkoudheid zodat het moeilijk voor ze werd om alle lessen bij te wonen maar dit waaide gelukkig over.

Het team was erg bemoedigd omdat tot nu toe telkens iedereen is gekomen voor de lessen en de mensen reacties geven waaruit blijkt dat ze de boodschap tot zover goed kunnen volgen en begrijpen. Maar een van de belangrijke mannen uit het dorp verdraait de lessen een beetje zodat het beter aansluit bij wat hij tot nu toe altijd al geloofde en dit is erg verwarrend voor de mensen.... de keuze wordt nu al duidelijk...... Gaan ze geloven wat deze man zegt (opinie) of gaan ze geloven dat God geen leugens vertelt in Zijn Woord.

Bidt u daarom  aub mee voor de voortgang van dit eerste Bijbel onderwijs voor de Baining mensen.
  • Bidt dat de mensen trouw zullen blijven komen
  • bescherming van gezondheid en andere issues die het onderwijs kunnen onderbreken of lam kunnen leggen
  • Bidt dat de Here harten zal openen zodat de mensen gehoor gaan geven aan de boodschap die gebracht wordt.

Wil je actueel op de hoogte blijven van deze outreach? Stuur me dan een e-mailtje  ,
dan voeg ik je toe aan de Baining gebedslijst.

In Zijn Genade

Eredienst + Jeugdkerk 2.0