Bericht van Ineke Haaring Bericht van Ineke Haaring

En God zegt “Geen zorg... Ik heb het onder controle”

Hier op het ondersteuningscentrum in Hoskins zitten we eerste rang als het gaat om Gods geweldige daden. In Mouk zijn nieuwe zendelingen begonnen om hun huis te bouwen en de Mouk taal te leren zodat ze later met Mouk zendelingen naar een aangrenzende taalgroep kunnen verhuizen om daar het Evangelie te brengen. In Nakanai is het Evangelisatie onderwijs afgerond en de kleine plaatselijke gemeente heeft er ongeveer 15 nieuwe leden bij die gevoed mogen worden in Gods overvloedige genade. Baining is een erg moeilijke taal en we zien de dag dat ze daar voor het eerst beginnen met het onderwijs in die taal stukje bij beetje dichterbij komen. Dat deze westerse zendelingen op deze afgelegen plaatsen kunnen wonen en dit Evangelie kunnen brengen in de stammen taal is een proces dat van wonderen aan elkaar hangt.

Als bevoorradings-coördinator ben ik vaak nauw betrokken bij sommige momenten dat de Heer zegt.... “ Geen zorg... Ik heb het onder controle” Een sterk voorbeeld daarvan hadden we hier in de eerste week van augustus. Er waren spanningen ontstaan in een dorpje op een eiland 2½ uur varen uit de kust. Sommige families waren het niet eens met de gang van zaken en begonnen onrust te zaaien. Er werden vernielingen aangebracht en dingen gestolen van de zendingshuizen en de dorps oudsten gaven toe dat ze de zaak niet meer echt onder controle hadden dus het was noodzakelijk dat er snel een paar goede gesprekken gevoerd werden met de mensen in het dorp. Ook was het zeer wenselijk dat de moeder en kinderen van het zendingsgezin uit deze gespannen situatie werden gehaald. Dus werd er last minute een NTMA Kodiak vlucht gevraagd en die kwamen gelijk de volgende dag dus daar gaat je voorbereidingstijd.

* NTM-leiding en nationale collega's zaten in Lele (bergdorpje) en moesten naar Bali (eiland dorpje). Route: Lele – Hoskins(30 min vliegen) – Garu = boot landingsplaats(2 uur truck) – Bali (2½ uur dinghy)
* Moeder en kinderen waren in Bali en moesten naar Goroka (NTM hoofdcentrum). Route: Bali – Garu ( 2½ uur varen) – Hoskins (2 uur truck) – Goroka ( 2 uur vliegtuig).

Transport
 - Kodiak vliegtuigje was in Goroka en moest die avond weer terug zijn. Route: Goroka – Lele(2½ uur) – Hoskins (30 min) – Mouk (30min) – Goroka (1½ uur)  (totale vlucht tijd 6 uur )
- Dinghy(bootje) Heen en weer op de oceaan tussen Bali – Garu – Bali  (totale vaartijd 2x 2 ½  is 5 uur en 5 uur wachttijd in Garu 5)
- Truck 2x van Hoskins naar Garu 1)voor moeder en kinderen. 2)voor leiding en Mengen christenen (totaal 9 uur)

Alles moest op elkaar aansluiten en GEEN haperingen vanwege het weer, uitvallende boot motor door slechte brandstof of een lekke band aan de truck etc. Met de omstandigheden en de infra structuur van een 3e wereld land als PNG zijn dit overigens haperingen die vaker wel dan niet voorkomen dus..... Ja, het was NIKS minder dan een eerste klas Wonder dat het allemaal lukte in die ene dag die we niet van tevoren hadden uitgekozen. Wij als chauffeurs, piloten, vlucht coördinatie, catering en een flink aantal bidders, waren voornamelijk toeschouwers van de super perfecte timing van onze Geweldige God.

En zelfs konden ze op de terugweg naar Goroka nog een aantal zeer essentiële zaken invliegen in Mouk waar zendelingen niet verder konden met het bouwen van hun huis omdat de generator kapot was gegaan. Andere zendelingen konden vanaf die plek een onderdeel voor hun printer ontvangen zodat de Bijbellessen geprint konden worden. (dit gedeelte waren de bonus wondertjes J) Dus waar je ook bent en in welke omstandigheden dan ook..... Houd goede moed, onze God heeft het onder controle.
Dank voor jullie gebed en betrokkenheid.

Ineke Haaring

Vergadering Kerkenraad
datum en tijdstip 23-11-2017 om 19:45

Laatste zondag van het kerkelijk jaar